Magamról

Saját fotó
Makó,  Csongrád, Hungary
A megkezdett munkát folytatni kell

2010. október 1., péntek

Nincs idő az újrakezdésre

Kedves Makóiak, Tisztelt Választópolgárok!



A makóiak többségének bizalmából 16 éve vagyok a város polgármestere. Ez egyszerre jelent állandóságot és szüntelen megújulást, ami megóv a fásultságtól. Az elmúlt években értékeket teremtettünk. Tudom, sokan gondolják velem együtt: a megkezdett munkát folytatni kell.
Belefogtunk a fürdő fejlesztésébe. Hamarosan autópályán érkezünk haza. Ipari parkunk ezen a sztrádán a befektetőket, így az új munkahelyeket hozza.
Programom kiemelt része a fiatalok itthon tartása. Munkámat az értékek megtartása mellett a dinamikus megújuláshoz szükséges változásokkal együtt fogom végezni. Azon dolgozom, hogy ez a változás megőrizze az eddig kidolgozott jó gyakorlatok minden elemét.
Az úton most kell végigmenni. Egy új polgármester a megtorpanást jelenti. Míg ő és csapata betanul, a lehetőségek elmennek mellettünk. Makót magunknak, gyermekeinknek építjük: a város fejlődése közös ügyünk. Ezért fontos, mindenki menjen el szavazni, mert nincs idő az újrakezdésre.


Kedves Makóiak!

Az október 3-i választás EGYFORDULÓS!
Azok döntik el városunk jövőjét és fejlődését, akik elmennek választani.
Kérem, mindannyian jöjjenek el és szavazzanak rám és a Polgári Szövetség Makóért és az MSZP jelöltjeire.
MERT NINCS IDŐ AZ ÚJRAKEZDÉSRE.

1 megjegyzés:

Nagy Margit írta...

Kedves Búzás Péter!

Olvasva a blogot, látva hallva a mostani kampány visszásságait, bátorkodom néhány megjegyzést tenni a blogon olvasható és a városban tapasztalt dolgokról.
Előtte azonban szeretném leszögezni: nem vagyok sem elkötelezett jobb, vagy baloldali érzelmű.
Az embereket, eredményeket igyekszem nem politikai hovatartozás, hanem az értéke, cselekedete alapján megítélni. Mármint az általam ismert értékek és cselekedetek alapján.

Azt nem tudom megítélni, - és nem is szándékom, - hogy kinek van igaza a szemben álló politikai felek közül. Véleményem szerint ez most, az események közepén állva nem is lehetséges. Ebben maximum most csak hinni lehet. Mindenre láttunk már pro-kontra érveket, példákat, más országokban, vagy kis hazánkban, melyek sikeresen, vagy sikertelenül végződtek.

Ami tény számomra: az elmúlt 16 év alatt rengeteget fejlődött a város. Pont. És az, hogy hogyan lett volna, ha másként lett volna, ki tudja? Ez pedig vitathatatlanul az Ön érdeme.

Igaz, voltak olyan dolgok is, melyeket nem szerettem, de annak, akkor hangot is adtam. Ilyen volt pl. az iskola összevonások sora. Ezzel nem értettem, és értek egyet ma sem. Felrúgni azokat a kialakult, akár jól-rosszul szervezett közösségeket az anyagiak miatt nem vált a gyerekek, szülők és az iskolákban dolgozó kollégák javára sem. Tudom, a pénz nagy úr, de a gyerekek, a jövőnk még nagyobb érték! És tudom, hogy ez országszerte nagy gond, nem csak itt, Makón.

Fürdő: Nagyon örülök, hogy Makón lesz végre valami, ami idevonzza a turistákat, és azt kívánom teljes szívemből, sikerüljön! Hiszem, mint marketing szakember, hogy jó PR-ral, marketinggel nagyon is megoldható a megtérülés.

Hogy sikerül-e, vagy sem, az még a jövő titka. De lett volna-e Edisonból a világ legtöbb találmányát megalkotó tudósa, ha feladja? Őt is támadták, pl. a korabeli szakértők, sőt nagyon is logikusnak tűnő érvekkel támasztották alá, hogy a wolfram izzó egy káros, emberre veszélyes eszköz lesz! De mégis az ő kitartása győzött!

Amit személy szerint nagyon sajnálok, az Mágoriné Andi hozzáállása a dolgokhoz. Őt én személyesen ismerem, 5 évig egy iskolában tanítottunk, és az anyukájával, Magdi nénivel is két évig dolgoztam együtt, akit nagyon tisztelek. Andreát mindig szókimondó, és egyenes embernek tartottam, aki kiáll nyíltan az igaza mellett. Most viszont azt látom, hogy inkább az egyoldalú közlésekre hagyatkozik, és nem a kétoldalú, őszinte, nyílt beszélgetésekre. Pedig nagyon sokan kíváncsiak voltunk rá is a TV-ben! Hisz nem kicsi a tét! Vagy ennyire biztos a sikerében? Hadd ne érveljek a medve bőrére!

Néhány észrevételem a kampányában szereplő adukról:
Tudomásom szerint, az a Futball Akadémia, ami szerinte majdan neki köszönheti létét, nem az ő, hanem Gyömbér Péter, a Marosmenti Utánpótlás FC elnökének az ötlete. Amit a Makói Önkormányzat már az elejétől támogat. Tehát nem Orbán Miniszter Úr és Mágoriné Képviselő Asszony érdeme az ügy elindulás!

A másik: láttam a helyi TV-ben annak idején fürdő fejlesztés projectjének vitáját: ott Andi, még valóban egyetértett a tervvel? Akkor most mi történt?
Tisztelt Uram! Én személy szerint nagyra becsülöm, amit tett eddig a városunkért! És akárhogy is lesz október 3-án, Ön már beírta nevét Makó történelmébe!

Nagy Margit